Archief

Douanier heeft miljoen euro in huis liggen

De douanier uit 's-Gravenzande die afgelopen vrijdag werd aangehouden op verdenking van de smokkel van 400 kilo cocaïne, had in zijn huis liefst 1,17 miljoen aan briefjes van 500 euro liggen. Rechercheurs van de politie-eenheid Rotterdam vonden die bij een huiszoeking.

De briefjes lagen onder meer in een grote boodschappentas in het huis van de 54-jarige 's-Gravenzander. Ook bij andere woningen en bedrijfspanden van hem en zijn relaties werden invallen gedaan. Hoeveel geld in totaal is gevonden, is nog niet bekend. De man werd dinsdag voorgeleid voor de rechter-commissaris. Die bepaalde dat de man 14 dagen langer in voorarrest moet blijven.

De 400 kilo cocaïne werd vrijdagavond gevonden in een container uit Brazilië, die in de Rotterdamse haven werd gelost. De 54-jarige man wordt ervan verdacht de smokkel te hebben geregeld. Hij wordt er ook van verdacht betrokken te zijn geweest bij de invoer van een container met 3.000 kilo cocaïne in november vorig jaar. Dat was de op één na grootste vangst ooit in de Rotterdamse haven.

Categorieen:
's-Gravenzande Algemeen