Archief

WV: andere voorrangsregels in Herenstraat Wateringen

Westland Verstandig wil dat de gemeente de voorrangsregels in de Wateringse Herenstraat aanpast. Met name de kruising met Het Tolland wordt als onveilig ervaren, vooral door fietsers die vanaf het Plein richting Rijswijk rijden, aldus de fractie. De fietsers zouden voorrang moeten krijgen.

In het verleden was het kruispunt voor het verkeer op de Herenstraat een voorrangskruising. Dat werd opgeheven toen de straat voor het grootste deel eenrichtingsverkeer werd. Het autoverkeer richting Rijswijk rijdt sindsdien via Het Tolland en heeft voorrang, omdat het van rechts komt.

Westland Verstandig wil met het oog op de vele fietsende scholieren dat de gemeente de voormalige situatie herstelt. Dat zou kunnen door haaietanden op Het Tolland aan te brengen.

Tegelijkertijd zou de gemeente naar de situatie op de kruising met het Plein moeten kijken. Ook die is voor fietsers volstrekt onoverzichtelijk, meent de fractie. Tijdens een commissievergadering dinsdag wil WV van het college weten of en wanneer de sitauatie op de Herenstraat wordt aangepast.