Archief

Westland voor 2 miljoen in expositiecentrum

De gemeente Westland wil voor twee miljoen euro deelnemen in het te bouwen expositiecentrum op de Greenport Horti Campus aan de Zandheullaan in Honselersdijk. Het college van B en W vraagt de gemeenteraad hiermee in te stemmen, omdat de partners in het centrum de investering van 5,1 miljoen niet kunnen opbrengen.

Het is de bedoeling dat vijf jaar na de realisatie van het centrum het gemeentelijke aandelenkapitaal door een van de andere partners zal worden overgenomen. Het expositiecentrum is een van de drie elementen van de Greenport Horti Campus, waar onderwijs en onderzoek op het gebied van de glastuinbouw moeten samenkomen.

Zo vertrekt Lentiz Onderwijs uit het gebouw aan de Holwerdalaan om voor 13 miljoen euro een nieuwe school op het GHC-terrein neer te zetten. De gemeente staat garant voor de financiering en de verhuur van het oude gebouw. Verder komt ook de Demokwekerij, nu gevestigd aan de Zwethlaan, naar de campus.

De kwekerij investeert zelf 3 miljoen euro in de nieuwe vestiging. Voor de realisatie van de campus moet 8000 m2 worden overgenomen van Flora Holland. De gemeente Westland is daar overigens niet bij betrokken. Wel moet de gemeente meewerken aan een bestemmingswijziging van de huidige locatie van de Demokwekerij. Dat heeft te maken met het feit dat de grondprijs van het campusterrein hoger is dan de grondprijs van de locatie aan de Zwethlaan.