Archief

Zondagvoetbal: winst Westlandia en VELO

Hoofdklasse A

Westlandia heeft zich definitief veilig gespeeld. De Zouaven, bivakkerend op de eerste p/d-plaats, verloor van Hollandia en de Naaldwijkse ploeg won zelf met 3-0 van DHC. Westlandia staat op een zesde plaats.

Eerste klasse B

VELO heeft een belangrijke driepunter bij kunnen schrijven in strijd om rechtstreekse handhaving. De Wateringse ploeg won met 2-1 van nummer voorlaatst Kocatepe. VELO heeft nu zes punten voorsprong op Olympia, dat op de eerste p/d-plaats staat. VELO heeft dus nog vier punten nodig om veilig te zijn. Bij gelijk eindigen met Olympia betekent dat het doelsaldo beslissend zal zijn, dit is nu in het voordeel van VELO.

Tweede klasse C

Degradatie lijkt onafwendbaar voor Den Hoorn. De ploeg uit Midden-Delfland incasseerde op eigen veld een 1-0 nederlaag tegen Foreholte. Den Hoorn staat nu voorlaatste met zes punten achterstand op een p/d-plaats. Volgende week speelt Den Hoorn uit tegen HVV. Bij een nederlaag en winst van RKDEO betekent dit degradatie. Degradatie kan afgewend worden, maar dan moet Den Hoorn de resterende drie wedstrijden winnen.

Schipluiden heeft op sportpark Keenenburg tegen streekgenoot Concordia gelijkgespeeld. Na 90 minuten stond een 1-1 eindstand op het scorebord. Schipluiden staat tiende en heeft één punt meer dan HVV en RKDEO die gedeeld elfde staan, dus op de twee p/d-plaatsen.

Karakteristieken:

Westlandia - DHC 3-0 (1-0)

Anwar Beeldstroo (2), Hamza El Yddri



Velo - Kocatepe 2-1 (0-0)

Delano Vogel, Michiel Draaisma, Pascal Kouwenhoven ((Rood)



Den Hoorn - Foreholte 0-1 (0-1)

Donny van den Bos (Rood), Dominique da Cruz (Rood)



Schipluiden - Concordia 1-1 (0-0)

Thom van Mil