Archief

Politie hele nacht druk met dronken mensen

Politie Westland heeft in de nacht van zaterdag op zondag alom in de regio te maken gehad met dronken mensen.

Vanwege belediging werd een 16-jarige Honselersdijker aangehouden. Hij was er zo slecht aan toe, dat ie later vanuit het politiebureau per ambulance naar een ziekenhuis is overgebracht.

In 's-Gravenzande bleek een 62-jarige snorfietser dronken aan het verkeer deel te nemen. Hij kreeg direct een boete van de officier van justitie.

Vervolgens bleek in De Lier een 31-jarige scooterbestuurster te veel te hebben gedronken om te mogen rijden. Deze overtreding wordt nog afgehandeld via de officier van justitie. Datzelfde geldt voor een 29-jarige Hagenaar die in Schipluiden werd aangehouden voor rijden onder invloed en tevens zonder rijbewijs. Ook hier moet de strafmaat nog worden bepaald.

In 's-Gravenzande werd een 17-jarige Maasdijker aangehouden voor dronkenschap bij de uitloop van een strandfeest. Hij verstoorde volgens de politie de openbare orde. Na afloop van het feestje in een strandpaviljoen ontstond nogal wat onrust, nadat "veel al dan niet beschonken bezoekers bij de garderobe een verkeerde jas hadden gekregen".

"Een dergelijk feestje kost helaas onnodig veel politiecapaciteit ten koste van strijd tegen woninginbraken en verkeersveiligheid", verzuchtte een politiefunctionaris op Twitter. Dit leidde vervolgens ook nog tot de hartenkreet: "Heeft u enig idee in welke staat uw zoon of dochter thuiskwam?"