Archief

Drie regiogenoten halen podiumplaats menevenement

Bij het internationale menevenement in Horst hebben zondag drie regiogenoten een podiumplaats behaald. IJsbrand Chardon startte bij de vierspanners als laatste in de dressuur en genoot van zijn span, waarin een nieuw paard, Eddy rechtsachter werd ingezet. De 25-voudig Nederlands kampioen reed de winnende marathon en werd overall tweede.

Aad van Marwijk uit Monster won de eerste editie bij de paramenners in Horst en schreef voor het eerst van zijn leven een grote wedstrijd op zijn naam, waar hij uiterst content mee was. Na een nette dressuur waarin hij tweede werd met 49,5 strafpunten reed hij een fijne winnende marathon met zijn KWPN merrie Kyra. In de vaardigheid had hij twee ballen en wat seconden speling op Jacques Poppen , die op dat moment tweede stond. Toen Van Marwijk er twee ballen af reed werd het spannend, maar Van Marwijk bleef strak sturen en kwam binnen de tijd binnen, zodat de totaal overwinning voor hem was.

Wereld- en Nederlands kampioen Bram Chardon uit Den Hoorn was niet te kloppen door de overige deelnemers in de vierspan pony rubriek. Hij won zowel de dressuur als de marathon.

Categorieen:
Monster Algemeen