Archief

Amazu en Van Dijk naar finale NK turnen

Ijeoma Amazu en Joy van Dijk van het Wateringse Devona hebben zich dit weekend geplaatst voor de finale van het Nederlands Kampioenschap turnen voor de jeugd.

Amazu startte zeer onstabiel op balk en moest dit toestel maar liefst drie keer verlaten. Zij startte de wedstrijd dus met een zeer matige score en had flink wat goed te maken op de andere toestellen. Van Dijk, daarentegen, turnde stabiel en opende haar wedstrijd goed.

Uiteindelijk wist Amazu van de laatste plaats op te klimmen naar de zesde plaats, met drie overtuigende oefeningen op sprong, brug en vloer. Op deze toestellen plaatste zij zich dan ook als beste voor de toestelfinales. Van Dijk volgde haar op de voet en plaatste zich voor de toestelfinales sprong en brug.

In de top liggen de scores in deze fase van het seizoen dicht bij elkaar en daarom beloofd het Nederlands Kampioenschap voor deze Westlandse talenten zeer spannend te worden. Tevens hebben zij zich overtuigend geplaatst voor de toestelfinales. In deze toestelfinales komen de beste 8 instappers N1 in actie. Het Nederlands Kampioenschap instap N1 zal plaatsvinden in het weekend van 13 en 14 juni te Almelo. Ook zien we ditzelfde weekend de Wateringse instapper N2 Dana vd Kraan terug, tijdens haar toestelfinale sprong.