Archief

Zaterdagvoetbal: spanning te snijden voor regioploegen

Topklasse

Excelsior Maassluis blijft in de winning mood. De tricolores versloegen aan de Lavendelstraat FC Lisse met 3-0 en staan nu op tiende plaats. Daarnaast blijft Excelsior Maassluis aan de leiding in de derde periode. In ieder geval is rechtstreekse degradatie voorkomen, alleen een p/d-plaats kan nog bereikt worden, maar dan moet alles in de laatste twee wedstrijden tegen zitten. Nog één punt heeft Excelsior Maassluis nodig om veilig te zijn.

Hoofdklasse B

FC 's-Gravenzande haalde een verdiende driepunter binnen. Op bezoek bij ASWH werd een 1-0 overwinning geboekt. De fusieclub schoot niets op met deze overwinning, want de ploegen boven FC 's-Gravenzande wonnen eveneens. Het verschil met de nummer twaalf blijft zes punten. Het maximaal haalbare is een p/d-plaats, maar dan moet alles de laatste drie wedstrijden meezitten.

Eerste klasse B

HVC'10 moet in de resterende wedstrijden nog flink aan de bak om zich veilig te spelen als promovendus. Aan de Rondgang vertrok koploper Swift met een 2-0 overwinning. Volgende week kan HVC'10 zich definitief veilig spelen als het uit wint van Voorschoten'97 dat op de eerste p/d-plaats staat. Voorschoten'97 heeft vier punten achterstand op HVC'10.

Tweede klasse C

De spanning in de top en onderin is te snijden. In de strijd om het kampioenschap gaat nu nog tussen drie ploegen, namelijk BCVB, Vitesse Delft en VDL. VDL haalde na twee nederlagen op rij eindelijk weer eens drie punten. In Zoetermeer werd DWO met 2-1 verslagen. Volgende week speelt VDL thuis de topper tegen koploper BVCB.

Lyra deed goede zaken in de streekderby tegen MVV'27. De Lierse ploeg won ruimschoots op sportpark De Commandeur. Na de 4-0 overwinning lijkt Lyra veilig en MVV'27 moet de komende weken vrezen voor p/d-wedstrijden. Lyra staat zevende en MVV'27 is terug te vinden op plaats 11.

Westlandia en sportclub Monster kwamen op sportpark Polanen niet verder dan een puntendeling. Na 90 spannende minuten stond een 1-1 eindstand op het scorebord. Beide ploegen doen nog mee om de derde periodetitel. Westlandis staat tiende en heeft één punt voorsprong op MVV'27 en sportclub Monster.

Derde klasse B

Een week na het behaalde kampioenschap ging KMD voor de tweede keer dit seizoen onderuit. Runner-up DUNO vertrok met een 2-0 overwinning van sportpark Suydervelt.

In de onderste regionen worden het drie spannende weken voor Naaldwijk, Honselersdijk en Quintus. Kunnen de drie Westlandse ploegen zich veilig spelen of gaat één van deze ploegen p/d-wedstrijden spelen. Honselersdijk of Quintus zal het meest moeten vrezen voor deze serie. Naaldwijk heeft nog een positieve marge van vijf punten op Honselersdijk, dat op de eerste p/d-plaats staat. Quintus heeft één punt meer dan de Honselse ploeg.

Naaldwijk leed de zesde thuisnederlaag van het seizoen. TAC'90 won met 2-1 en lijkt daarmee veilig. Quintus hield aan de Leeuwerik een punt over aan et duel tegen Ariston'80. Het werd 1-1. Honselersdijk verloor twee dure punten in het duel tegen Duindorp. Beide ploegen sloten af met een 2-2 gelijkspel.

Vierde klasse B

MSV'71 en Maasdijk hebben beide nog kans op het bereiken van de nacompetitie. Beide streekploegen doen het goed in de tweede periode. MSV'71 won met 4-2 van HDV. Maasdijk kwam niet in actie.

Koploper Verburch won met 3-1 van Vredenburch en kan volgende week thuis tegen PGS/Vogel kampioen worden. Te Werve moet dan wel punten laten liggen in het duel tegen laagvlieger HDV.