Veldkorfbal: CKC Maassluis in topper langs ONDO

Eerste klasse E

Valto heeft ook het tweede duel na hervatting van de veldcompetitie verloren. Op sportpark De Zweth was nummer voorlaatst Fortis met 19-18 te sterk . De Lierse ploeg is hierdoor koploper af en staat het tweede met één punt achterstand op koploper Vriendenschaar. Valto moet in de resterende vijf wedstrijden een vier punten voorsprong verdedigen op Fortis, dat op een p/d-plaats staat.

De strijd om de koppositie in deze klasse was een rechtstreeks duel tussen de gedeeld koploper ONDO en CKC Maassluis. Op het Juliana sportpark bracht CKC Maassluis de thuisploeg de tweede opeenvolgende nederlaag toe. Na een spectaculaire scoreverloop voor rust gingen de bezoekers met een 9-7 voorsprong de rust in. Na de pauze kwamen beide ploegen moeizaam tot scoren. CKC Maassluis won met 13-11. ONDO en CKC Maassluis zijn na deze speelronde definitief veilig.

Tweede klasse H

Dijkvogels blijft hekkensluiter na de zevende nederlaag van het veldseizoen. De ploeg uit Maasdijk was op eigen veld niet opgewassen tegen Oranje Nassau/Spirit. De bezoekers wonnen met 14-12. De achterstand van Dijkvogels op de eerste veilige plaats bedraagt één punt.

Tweede klasse I

ODO heeft de tweede plaats in handen gehouden en is na deze speelronde veilig. De Maaslanders versloegen op sportpark De Commandeur PSV met 16-10. De achterstand op koploper Merwede bedraagt zes punten.