Archief

Hofstede dupe van fout organisatie LBL

Een slechte organisatie heeft wielrenner Lennard Hofstede zaterdag mogelijk een podiumplek gekost in Luik-Bastenaken-Luik voor renners tot 23 jaar.

De renner uit Poeldijk van het Rabobank Development Cycling Team reed op de top van de voorlaatste klim, de Saint Nicholas, in de achtervolging op koploper Martin Guillaume verkeerd, waardoor die Fransman onbedreigd naar winst kon rijden. Uiteindelijk werd Hofstede dertiende.

Hofstede reed een prima koers in Wallonië. Hij was voortdurend in de punt van de wedstrijd terug te vinden. Ploegleider Grischa Niermann baalde enorm. "Dit is heel zuur, want we zaten echt heel goed in de wedstrijd. Met drie mannen, waaronder Hofstede, op een kleine achterstand van de koploper op de top van de Saint Nicholas. Daarna kwam nog de Côte de Ans en dan nog zeven kilometer naar de wielerbaan. Alles was nog mogelijk, maar na dat gedoe bij dat kruispunt waren de kansen weer zeer klein. Het is bitter, maar de jongens kan ik weinig verwijten. Ze hebben zelfs een dijk van een koers gereden. Daar was niets mis mee", aldus Niermann na afloop in een verklaring

Categorieen:
Poeldijk Algemeen