Archief

Reorganisatie Vreugde Tours kost 27 medewerkers baan

De reorganisatie bij touringcarbedrijf Vreugde Tours kost, als het aan eigenaar HTM ligt, 27 medewerkers hun baan. Dit blijkt uit een interne memo, in handen van WOS Media. Ook wordt er voorgesteld om negen bussen te verkopen.

Reden voor de reorganisatie is dat de marktomstandigheden voor het bedrijf verslechteren. Volgens eigenaar HTM zijn de contracten niet afdoende voor het dekken van de kosten.

Het bedrijf stelt in het memo vooral door te willen gaan met de meer structurele contracten en te stoppen met de overige activiteiten. Zo hoopt HTM het touringcarbedrijf weer gezond te krijgen.

Van de 27 medewerkers kunnen er volgens het memo 16 via natuurlijk verloop weg, voor de overige 11 moet een reorganisatieplan uitkomst bieden. Uiteindelijk blijven er van de 46 medewerkers nu in totaal 19 over.

Navraag bij HTM voor een bevestiging van het aantal medewerkers dat de laan uit wordt gestuurd, leverde niets op. Eeen woordvoerder van het bedrijf zei in dit stadium geen concrete aantallen te kunnen noemen.

CNV Vakmensen stelt in een nieuwsbrief aan de medewerkers dat niemand vrijwillig moet opstappen. De bond hoopt dat er voor iedereen een oplossing geboden kan worden zoals overplaatsing of hulp met het zoeken naar een nieuwe baan elders.

Sanne van der Meulen van CNV Vakmensen liet weten dat ze wel mogelijkheden ziet voor behoud van werkgelegenheid bij het bedrijf: "We hebben met de directie gesproken over nut en noodzaak van de reorganisatie. De directie moet nu een aantal besluiten nemen."

Overigens rommelt het ook bij het moederbedrijf, HTM. Daar dreigen de bonden met acties als de CAO-eisen van het personeel niet worden overgenomen.

Categorieen:
Algemeen