Archief

Wielrenners Honselersdijk rijden klimaatneutraal

De wielerronde van Honselersdijk wordt dit jaar waarschijnlijk klimaatneutraal gereden. Dat is althans het streven van de organisatie, die vindt dat duurzaam te werk gaan tegenwoordig een vanzelfsprekendheid moet zijn.

Het wielercommite heeft de afgelopen tijd door met een rekenmodel de CO2-productie van de afgelopen edities berekend. De komende maanden zal alles in het werk gezet worden, om die hoeveelheid te minimaliseren.

De organisatie wil een groot aantal duurzame alternatieven in te zetten. Gedacht wordt aan onder meer elektrische volgauto's, biologische drinkbekers, digitale informatievoorziening in plaats van papier en het laten carpoolen van de wielrenners en toeschouwers.

Daarnaast moet de resterende CO2-uitstoot volgens de organisatie zoveel mogelijk gecompenseerd worden. Zo moeten er zonnepanelen geplaatst worden en bomen geplant worden. Dat laatste het liefst nog in het eigen dorp, maar ook bijvoorbeeld via Staatsbosbeheer.

De wielerronde staat dit jaar voor donderdag 25 juni gepland. Behalve de nieuwelingen, junioren, elite/beloften en de regiorenners is er ook dit jaar weer plaats voor de traditionele Honselse tandemrace.

Categorieen:
Honselersdijk Algemeen