Archief

Grote spanning tussen Westland Verstandig en coalitie

Geheel volgens verwachting heeft de gemeenteraad van Westland dinsdagavond een krediet van 20,7 miljoen euro beschikbaar gesteld in verband met de aanbesteding voor een nieuw, tweedelig gemeentehuis. Het enkele uren durende debat hierover heeft de spanning tussen oppositiepartij Westland Verstandig en de coalitie, met in begrip van het college van B en W, nog verder doen oplopen.

Wethouder Meijer, die sinds het aantreden van de nieuwe gemeenteraad een jaar geleden het dossier gemeentehuis beheert, weigerde op enig moment om nog langer vragen van fractievoorzitter Duijsens van Westland Verstandig te beantwoorden. "Elk antwoord dat ik geef, roept vijf nieuwe vragen op", zei Meijer verongelijkt.

Duijsens vond het laf, dat de wethouder geen antwoorden meer wilde geven en "wegliep voor moeilijke vragen". Meijer reageerde bijna moedeloos: "Dit heeft geen enkele zin; zo valt er niet te werken." Al eerder tijdens het debat hadden diverse andere fractievoorzitters hun ongenoegen geuit over de in hun ogen achterhaalde betogen van de voorman van Westland Verstandig.

Duijsens kondigde aan, dat zijn fractie er alles aan zal doen om de uitvoering van dit bouwplan zo lang mogelijk uit te stellen. "Hopelijk totdat er uiteindelijk een bestuur komt, waar wél de ogen van open gaan", zei hij.

De gemeenteraad had overigens eind 2013 in beginsel al groen licht gegeven voor een bedrag van 20,7 miljoen euro, maar dit moest nog wel definitief worden vastgesteld. Behalve Westland Verstandig stemde ook de LPF tegen het voorstel.

Door de lange duur van het debat over genoemd krediet, moet de raadsvergadering woensdagavond worden voortgezet om de rest van de agenda af te werken.

Categorieen:
Westland Algemeen