Archief

Eitjes blijft in eigen onschuld geloven

De voormalig Maassluise wethouder Huub Eitjes leek maandagmiddag niet onder de indruk van de conclusies van het integriteitsrapport dat gemaakt is door onderzoeksbureau Berenschot. "Ik heb nog niet de tijd gehad om het goed door te lezen, maar mijn eerste reactie is dat ik niet anders ben gaan kijken naar de situatie", aldus Eitjes.

Eitjes zegt nog steeds achter zijn uitspraken te staan die hij eerder deed bij zijn aftreden. "Ik heb alles te goeder trouw gedaan." Verder wil hij de tijd nemen om het rapport goed door te kunnen nemen en relativeert hij het één en ander: "Het leven gaat door."

In het rapport komt naar voren dat de voormalig wethouder niet aan het college van B en W heeft gemeld dat zijn broer via het bedrijf van Huub Eitjes in loondienst was en via dat bedrijf betaalde werkzaamheden zou gaan verrichten voor Theater Koningshof. Wat hem ook wordt verweten is dat hij actief heeft deelgenomen aan collegevergaderingen over het theater, terwijl hij een eigen belang had.

Er zijn door Berenschot echter geen feiten of omstandigheden gevonden waaruit blijkt dat Eitjes actief bij het college heeft gepleit voor het betaald inzetten van zijn broer als interim-manager bij de Koningshof. Daarnaast zijn er verder geen banden vastgesteld tussen het bedrijf van de voormalig wethouder en de gemeente.

Categorieen:
Algemeen