Archief

Onderzoek naar integriteitskwestie: Eitjes zat fout

Uit het onderzoek naar de problemen bij het Maassluise Theater Koningshof en de rol van voormalig VVD-wethouder Eitjes is naar voren gekomen, dat Huub Eitjes wel degelijk fout zat. Volgens het rapport heeft hij nagelaten te melden, dat zijn broer als interim-bestuurder in loondienst was bij Nano Holding (het bedrijf van Huub Eitjes) en dat zijn broer daar werkzaamheden voor heeft verricht.

Ook stelt het onderzoeksbureau, dat Eitjes tot eind 2014 actief heeft deelgenomen aan vergaderingen over de Koningshof, terwijl hij hier een eigen belang in had. Echter is er niet vastgesteld dat de oud-wethouder zich actief heeft ingezet voor het inzetten van zijn broer als interim-bestuurder en zijn er geen banden gevonden tussen zijn bedrijf en de gemeente.

Wethouder Eitjes raakte in november vorig jaar in opspraak, toen bleek dat het geld dat zijn broer Pim Eitjes heeft verdiend als bestuurder van Theater Koningshof (zo'n 40.000 euro) is gefactureerd door Nano Holding. Die constructie heeft hij voor het college verzwegen.

Kort na het bekend worden van de integriteitskwestie hield Eitjes de eer aan zichzelf en stapte hij op. Hij deed dit met de nodige galgenhumor. "Ik voel me als een ei met de vogelgriep: zo snel mogelijk ruimen. Ratio, feiten, juiste weergaven van het dossier zijn niet meer relevant. Hoor en wederhoor doen we niet aan en al het goede is niet meer aan de orde," aldus Eitjes destijds over het college van B en W.

Categorieen:
Algemeen