Archief

GBW: Camera's bij strandopgang geen geldverspilling

Het afbranden van strandpaviljoen Jamm Beach in Ter Heijde is voor de fractie van Gemeentebelang Westland aanleiding de gemeente te vragen bij de strandopgangen mobiele camera's op te hangen. Volgens fractievoorzitter Remmert Keizer is dat geen verspilling van gemeenschapsgeld. "In de kernen zijn ook camera's geplaatst om te waken over de eigendommen van inwoners, ondernemers en de eigendommen van de gemeente."

Keizer wijst erop dat met een beperkte investering de pakkans van daders groter wordt. "Althans beter dan nu, want nu is er niets. Wij zijn van mening dat na twee keer binnen een maand een stelletje halvegaren een paviljoen in brand te hebben gestoken het tijd wordt voor toezicht, bij bewoners en bij de ondernemers zit de schrik er goed in."

De verwijzing van de GBW-voorman betreft de brandstichting bij strandpaviljoen Zomer en Zo aan de Strandweg. Ook dat paviljoen liep flinke schade op. Behalve aan het plaatsen van camera's denkt GBW ook aan extra surveillance van de politie en de buurtpreventie. Het college wordt gevraagd met deze instanties hierover in gesprek te gaan.

Categorieen:
Monster Westland Algemeen