Archief

Zondagvoetbal: VELO en Den Hoorn verder in problemen

Hoofdklasse A

Westlandia heeft de uitwedstrijd tegen OFC in Oost-Zaan winnend afgesloten: 2-1. De Naaldiwjkers pakte daarmee drie belangrijke punten om weg te blijven van de eerste p/d-plaats. De voorsprong van Westlandia op De Zouaven bedraagt zeven punten. De Naaldwijkse ploeg staat op een zesde plaats.

Eerste klasse B

VELO is verder in de zorgen geraakt. De Wateringers kregen aan de Noordweg een oorwassing van Wateringse Veld GONA. De bezoekers wonnen met 6-2. VELO zag Olympia, dat op de eerste p/d-plaats staat, winnen. Het verschil tussen beide ploegen bedraagt drie punten. Aan de andere kant heeft VELO drie punten achterstand op GDA en Wateringse Veld GONA. Het wordt een spannend slot voor deze vier ploegen om de nacompetitie te ontlopen.

Tweede klasse C

Schipluiden doet er alles aan om het seizoen goed te eindigen. De ploeg uit Midden-Delfland won met 1-0 van HVV en staat nu gedeeld tiende met RKDEO, dat een minder doelsaldo heeft. Volgende week ontvangt Schipluiden hekkensluiter Concordia, dat bij verlies en andere ongunstige uitslagen officieus degradeert.

Den Hoorn moet in de laatste vier wedstrijden van het seizoen degradatie of nacompetitie zien te ontlopen. Den Hoorn verloor in Den Haag met 1-0 van BMT. De ploeg uit Midden-Delfland heeft vijf punten achterstand op de eerste veilige plaats.

Karakteristieken:

OFC - Westlandia 1-2 (1-0)

Jeroen Spruijt, Anwar Beeldstro

Velo - Wateringse Veld/GONA 2-6 (1-3)

Roderick Niels Meinema, Michiel Draaisma

HVV - Schipluiden 0-1 (0-0)

Leon van der Zalm

BMT - Den Hoorn 1-0 (0-0)