Vermeltfoort wint Omloop van Glazen Stad

De 31e editie van de Omloop van de Glazen stad is gewonnen door JoinS-de Rijke renner Coen Vermeltfoort. De 27-jarige renner uit Heeswijk kwam na 177 kilometer koers als eerste over de finish aan de Vogelaer in Honselersdijk. Vermeltfoort wist in de sprint het hoofd koel te houden en klopte van kop af aan zijn twee medevluchters van de ploeg Jo Piels.

Het eerste uur verliep rustig, maar daarna formeerde zich een grote kopgroep van zo'n 20 man. In die kopgroep de bijna voltallige ploeg van Cyclingteam Jo Piels, waaronder Naaldwijker Sven van Luijk. Door de wind in de polder en met name aan de Gaagweg in Schipluiden werd die kopgroep ingerekend, maar brak het peloton direct in meerdere waaiers. De voorste waaier bestond uit renners van de drie sterkste ploegen in koers. JoinS-de Rijke, Metec Cycling en Jo Piels. Negen renners kregen 30 seconden, maar voor de twee plaatselijke omlopen was ook die kopgroep al terug gehaald.

De twee plaatselijke omlopen leverden de beslissing in de koers op. Vier renners wisten weg te springen en pakten een voorsprong van 20 seconden. Vermeltfoort, Remco ter Brake en van Jo Piels, Elmar Reinders en Tim Rodenburg. De achtervolgende groep werd gecontroleerd door de overige Jo Piels-renners en door het hoge tempo voorin moest Metec's Remco ter Brake lossen uit de kopgroep.

In de laatste twee kilometer probeerde Vermeltfoort tevergeefs weg te rijden bij de Jo Piels renners. In de sprint klopte hij zijn mede-vluchters alsnog. Favoriet Reinders finishte als tweede, gevolgd door Rodenburg. Voor het team JoinS-de Rijke was het de tweede opeenvolgende overwinning. Vorig seizoen was Dylan Groenewegen succesvol in het Westland. Westlander Sven van Luijk werd vijfde, beste renner van Westland Wil Vooruit was Bob Wubben op plaats 18.

Tom Leezer uit 's-Gravenzande werd zondag in Parijs-Roubaix 87-ste, bijna 11 minuten achter winnaar Degenkolb.