Archief

Hoekse KNRM drie keer binnen 24 uur in touw

De bemanning van de Hoekse KNRM-reddingboot heeft een druk weekeinde achter de rug. Binnen 24 uur werd tot drie keer toe een beroep op de Jeanine Parqui gedaan om hulp te bieden op zee.

Het begon zaterdag om 5.55 uur met een oproep voor een medische evacuatie. Op een cruiseschip worstelde een 64-jarige Duitse opvarende met hart- en longproblemen. De reddingbootbemanning kreeg versterking van twee ambulanceverpleegkundigen. Rond 8.00 uur waren de redders terug in de Berghaven en kon de patiënt naar een ziekenhuis worden vervoerd.

Tijdens een oefentocht overdag, kwam rond het middaguur het verzoek om poolshoogte te nemen bij een zeiljacht voor de Tweede Maasvlakte. Het betrokken echtpaar was bezig met een trip van Vlaardingen naar Hellevoetsluis, maar zat een beetje met de handen in het haar. Men had nog geen zeilen aan boord, waardoor het schip niet lekker stabiel kon liggen. Vanaf de reddingboot is een zogeheten opstapper overgezet op het jacht voor de begeleiding en veiligheid. Daarna kon op eigen kracht naar de Hoekse Berghaven worden gevaren, onder toeziend oog van de Jeanine Parqui, in afwachting van betere weersomstandigheden.

Zondagochtend werd de Hoekse KNRM om 3.30 uur opgetrommeld door het Kustwachtcentrum. Op een vrachtschip kampte een 57-jarig bemanningslid met hartproblemen. Met opnieuw twee ambulancebroeders aan boord, werd om 3.45 uur koers naar zee gezet. Twee uur later kon de patiënt in de ambulance naar het ziekenhuis worden vervoerd.

Categorieen:
Algemeen