Archief

Zaterdagvoetbal: KMD eerste kampioen in regio

Topklasse

Excelsior Maassluis heeft wederom goede zaken gedaan in de onderste regionen. Voor de eerste keer gingen de tricolores op bezoek bij sportclub Genemuiden en vertrokken met een 3-2 overwinning. In de slotfase werd het nog spannend nadat Excelsior Maassluis een 3-0 voorsprong tegen 10 man bijna uithanden gaf. Volgende week tegen FC Lisse kan Excelsior Maassluis zich veilig spelen. Excelsior Maassluis staat elfde en heeft vijf punten voorsprong op de p/d-plaats. Daarnaast staat de ploeg bovenaan in de strijd om de derde periodetitel.

Hoofdklasse B

FC 's-Gravenzande heeft theoretisch nog kans om de directe degradatie te ontlopen, maar dan moeten de komende vier wedstrijden positief worden afgesloten en moet de concurrentie punten laten liggen. Vooralsnog heeft de hekkensluiter zes punten achterstand op een p/d-plaats. Op het Julianasportpark won Noordwijk met 2-1 van de fusieclub.

Eerste klasse B

HVC'10 is nog niet geheel veilig, maar een tweede jaar op dit niveau is bijna zeker. De Hoekse ploeg verloor flink van degradatiekandidaat GHC. In Leiden werd een 5-1 nederlaag geleden. HVC'10 staat op een zesde plaats en kan volgende week veilig zijn. Zelf moet gewonnen worden van Swift en Voorschoten'97 mag geen punt pakken tegen Zwaluwen'30.

Tweede klasse C

Alleen VDL is van de regioploegen zeker van klassenbehoud en heeft in ieder geval al een plaats veroverd in de nacompetitie. Daarnaast heeft de ploeg nog kans op het kampioenschap ondanks de slechte reeks van de afgelopen weken. Op eigen veld kreeg VDL van mede-kampioenskandidaat RCL een pak slaag. De Leidendorpers wonnen met 4-1. Met nog vier wedstrijden te gaan zijn er vijf kampioenskandidaten. VDL heeft drie punten achterstand op koploper BVCB en staat op plaats vijf.

De overige vier ploegen moeten de laatste vier wedstrijden flink aan de bak om p/d-plaats te ontlopen, waarschijnlijk zal één ploeg in ieder geval nacompetitie gaan spelen om degradatie te ontlopen.

Westlandia won in een rechtstreeks degradatieduel van DWO. Op sportpark De Hoge Bomen won de thuisploeg met 2-1. Westlandia achterhaalde MVV'27 dat een 2-1 nederlaag leed bij Be Fair. Lyra boog op sportpark De Zweth diep voor SVC'08: 1-5.

Sportclub Monster verloor in een rechtstreeks degradatieduel van Soccer Boys met 3-1. Lyra staat achtste en heeft drie punten voorsprong op MVV'27 (10) en Westlandia (11) en vier punten op nummer twaalf sportclub Monster.

Derde klasse B

KMD heeft de kampioensvlag kunnen hijsen op sportpark Suydervelt. KMD leek op een 1-0 overwinning af te steven, maar zag in blessuretijd Honselersdijk de gelijkmaker scoren. Opluchting was groot bij KMD nadat bekend was geworden dat zowel DUNO als Houtwijk hadden verloren. Hierdoor kon het kampioensfeest beginnen. Honselersdijk sprokkelde weer een punt, maar staat nu wel op plaats elf.

Quintus was de winnaar van het weekend. De Heulse ploeg verraste bij Houtwijk en won met 3-2. Quintus staat nu tiende en heeft één punt voorsprong op Honselersdijk. Met nog vier wedstrijden te gaan zullen DSVP, Berkel, Quintus en Honselersdijk uit gaan maken welke ploeg de laatste p/d-plaats zal opvullen.

Naaldwijk is nog niet geheel veilig en moet in de resterende wedstrijden voldoende punten pakken om niet af te zakken naar een lagere positie op de ranglijst. De Naaldwijkse ploeg won met 2-0 van Berkel en staat op een zesde plaats met zes punten voorsprong op Honselersdijk.

Vierde klasse B

Maasdijk heeft drie belangrijke punten gepakt in strijd om plaats drie. De Maasdijkse ploeg won met 3-0 van Loosduinen. Volgende week speelt Maasdijk tegen runner-up Te Werve. Maasdijk staat derde en speelt in ieder geval nacompetitie.

MSV'71 tekende voor de negende overwinning van het seizoen. Op eigen veld werd RAS met 4-0 verslagen. MSV'71 staat op plaats zeven.