Zaalhandbal heren: Westlandia kampioen

Eredivisie

Koornneef/Quintus heeft de laatste thuiswedstrijd van het seizoen niet in winst weten om te zetten. De Heulse ploeg moest de overwinning laten aan degradatiekandidaat Aristos. De Amsterdamse ploeg vocht voor elk punt en won dan ook verdiend met 27-21.

Na tien minuten spelen wist Aristos een klein gaatje te slaan en liet Quintus niet meer dichterbij komen. De ruststand was 17-14 in het voordeel van de bezoekers. Na de pauze vergrootte Aristos de marge naar zes doelpunten (14-20), maar Quintus kwam terug tot een verschil van drie treffers (17-20). Verder dan dit kwam de thuisploeg niet en Aristos liep weer uit en tekende voor een 27-21 overwinning.

Na afloop van de wedstrijd nam het publiek afscheid van Lambert Zwinkels, Luuk Obbens, Jeroen Hemmes en Stephan van Meteren.

Hoofdklasse D

WPK/Westlandia heeft het kampioenschap binnen na een overwinning op DWS en promoveerde direct naar de Tweede Divisie. Het NHV had afgelopen week laten weten dat de mini-competitie tussen de vijf kampioenen uit de hoofdklassen voor vier plaatsen in de Tweede Divisie niet doorging en dat alle ploegen direct zouden promoveren. Een mooie bijkomstigheid voor de Naaldwijkse ploeg die vanaf speeldag één aanspraak maakte op het kampioenschap in hun klasse.

De ruststand was 15-12 in het voordeel van de Naaldwijkse ploeg. In het vervolg van de wedstrijd behield Westlandia de marge van drie doelpunten en kon met een mooie eindsprint een 36-29 overwinning noteren.

In Schiedam namen keeper Vincent Engelaar en Terry Zuyderwijk het team op sleeptouw in de wedstrijd tegen reuzendoder DWS, dat menig team uit de top dit jaar had verslagen. Engelaar keepte prima en redde op belangrijke momenten. In de tweede helft kreeg Engelaar een publiekswissel. Zijn vervanger Ivo Lockhorst verving hem met verve. Zuyderwijk schoot maar liefst 17 keer raak.

In de slotfase kreeg Jerry Kester na drie keer twee minuten een rode kaart. Na het kampioenschap van het tweede team ging dus nu ook bij het eerste team de vlag in top.