Zaalhandbal dames: Quintus en Verburch winnen ruim

Virto/Quintus heeft de derde plaats in de kampioenscompetitie stevig in handen en gaat over twee speelronden ook op deze plaats eindigen. Daarnaast kan de Heulse ploeg plaats twee niet meer halen. Succes Schoonmaak/VOC won de uitwedstrijd tegen Schuler Afbouw/DOS en plaatste zich voor de finale om het Nederlands Kampioenschap. De voorsprong van VOC bedraagt vijf punten op Quintus. De Heulse ploeg heeft op haar beurt vier punten voorsprong op DOS, dat de volgende wedstrijd tegen regerend landskampioen Dalfsen speelt.

In de voorlaatste thuiswedstrijd ontving Quintus het Limburgse Vlug en Lenig. In de Van der Voorthal dicteerde en controleerde Quintus vanaf minuut één de wedstrijd. Halverwege de wedstrijd was de stand 17-7 in het voordeel van de thuisploeg. De wedstrijd werd afgesloten met een 29-15 overwinning.

Verburch heeft de laatste (thuis)wedstrijd van het seizoen in winst omgezet. De reserves van Hellas werden in de Jan van der Valkhalmet ruim verschil verslagen. Na een 11-10 voorsprong bij rust overklaste de Poeldijkse ploeg de Haagse opponent. De eindstand was 29-17 in het voordeel van Verburch. Door deze overwinning wisselen beide ploegen van plaats op de ranglijst. Verburch eindigt als negende na een prima tweede seizoenshelft.

Bij Verburch werd afscheid genomen van Wendy Jansen (stopt), Kirsten Zuyderwijk (naar VELO) en Liset Warners (lager).

De reserves van WPK/Westlandia hebben de laatste wedstrijd van het seizoen verloren en zijn als elfde geëindigd. In Schiedam won DWS nipt met 27-26 van Westlandia. Misschien dat de Naaldwijkse ploeg nog een mini-toernooi moet spelen voor klassenbehoud, echter dat is op dit moment nog niet bekend.