Archief

Westlandia in beroep tegen puntaftrek

Voetbalvereniging Westlandia is het niet eens met de straf van voetbalbond KNVB naar aanleiding van de gestaakte wedstrijd van het eerste zondagteam tegen FC Chabab op 1 maart. Beide clubs krijgen één punt in mindering. De Naaldwijkse club gaat in beroep.

In het bericht dat beide clubs van de KNVB kregen, wordt volgens Westlandia-voorzitter Stefan Kester niet ingegaan op de reden van het staken. "Er staat dat er sprake was van duw- en trekwerk. De scheidsrechter staakte juist, omdat het de spelers van Chabab ontbrak aan zelfreflectie."

Met het duw- en trekwerk verwijst de voetbalbond naar wat gebeurde nadat de scheidsrechter een doelpunt van Chabab wegens buitenspe afkeurdel. De Westlandia-doelman lag nog op de grond en werd belaagd door spelers van de tegenstander. Om hem te beschermen, kwamen medespelers om de keeper heen staan. Niet veel later speelde zich eenzelfde scenario af bij de scheidsrechter."Dat wordt dan benoemd als duw- en trekwerk."

Westlandia moet verder een boete van 100 euro betalen, Chabab 150 euro. "Het gaat ons niet om geld", aldus Kester. "Het heeft met principes te maken."

Categorieen:
Naaldwijk Algemeen