Archief

Pleijsier: Verweer Rotterdam niet altijd even sterk

Wethouder Kees Pleijsier denkt dat de gemeente Maassluis het niet slecht heeft gedaan bij de rechtszitting over de het windmolenpark, dat langs de Nieuwe Waterweg moet komen. Dit in tegenstelling tot opponent Rotterdam, die de windmolens koste wat het kost op die locatie wil bouwen.

Maassluis heeft op zich geen problemen met het plaatsen van de windmolens, ware het niet dat de meest oostelijke molen op slechts 680 meter van het Maassluise wooncomplex 't Leye Lant staat. Bewoners zijn bang dat ze te maken krijgen met slagschaduw en geluidsoverlast.

Volgens Pleijsier had Maassluis donderdag goede argumenten en was het verweer van Rotterdam niet altijd even sterk. Dat kwam er volgens de wethouder op neer dat de overlast aanvaardbaar was: "Een beetje als het doet pijn, maar je kunt nog lopen, dus wat zeur je nou!"

De meervoudige kamer van de rechtbank doet binnen acht weken uitspraak, tenzij blijkt dat het de rechters te veel aan inhoudelijke kennis ontbreekt. Dan wordt de termijn een half jaar, mede vanwege de crisis en herstelwet waaronder de bouw van de windmolens valt.

Categorieen:
Maassluis Algemeen