Archief

Plannen voor groot 'zonneveld' in Westland

Op een braakliggend stuk grond langs de Wippolderlaan tussen de Heulweg en de Bovendijk in Wateringen moet meer dan 7.500 vierkante meter aan zonnepanelen komen. Het zonneveld gaat jaarlijks ruim 1.000.000 kWh elektriciteit produceren, waarmee ruim 350 huizen van stroom worden voorzien.

Het plan is van woningcorporatie Wonen Wateringen. De corporatie had op de locatie woningbouw voorzien, maar die plannen gaan niet door. Het zonneveld, dat bijna 2 hectare in beslag neemt, heeft een levensduur van 15 jaar. Daarna komt de grond weer beschikbaar voor de glastuinbouw.

Het college van B en W ziet het plan wel zitten. "De gemeente heeft de ambitie om in 2020 de duurzaamste glastuinbouwgemeente van Nederland te zijn. Het plannen van Wonen Wateringen past uitstekend in dit beleid. Het versterkt bovendien het imago van Westland als ondernemende en innovatieve gemeente", aldus wethouder Arne Weverling.

Wonen Wateringen werkt bij de realisatie van Zonneveld Wippolderlaan samen met partners uit Westland. Ook inwoners van Wateringen en Kwintsheul kunnen, door het kopen van een certificaat, deelnemen in het project. Zij krijgen zo de mogelijkheid om zonder zonnepaneel op hun eigen dak toch duurzame energie op te wekken.

De komende week zal een website worden gelanceerd, waar de voortgang van de plannen wordt gepubliceerd en de mogelijkheid tot intekenen op een certificaat van deelname wordt geboden.