Archief

Nieuwe bergingsmissie naar rampplek MH 17

Nederland stuurt komende week opnieuw een bergingsmissie naar Oost-Oekraïne om te zoeken naar stoffelijke resten van inzittenden van de rampvlucht MH 17. Dat liet viceminister-president Asscher vrijdag weten na afloop van de ministerraad. Er zijn nog twee van de 298 inzittenden niet geïdentificeerd, onder wie Gary Slok uit Maassluis.

Door aanhoudende gevechten en winterse omstandigheden was het de afgelopen maanden niet mogelijk om bergingswerkzaamheden in het rampgebied uit te voeren, zei Asscher. In de afgelopen week is gebleken, dat de situatie nu is verbeterd.

De bergers krijgen mogelijk voor het eerst toegang tot delen van het noordwesten van het gebied waar vlucht MH 17 is neergestort. Tot nu toe was dit vanwege de veiligheidssituatie niet mogelijk. Alles wat wordt gevonden, zal met het gebruikelijke ceremonieel naar Nederland worden overgebracht.

"Het team zal zijn uiterste best doen om de resterende stoffelijke resten en persoonlijke eigendommen van de slachtoffers te bergen, maar het is niet uit te sluiten dat niet alles wordt gevonden", zei Asscher. Met de lokale autoriteiten zouden goede afspraken zijn gemaakt, indien er later alsnog iets wordt gevonden.

Categorieen:
Maassluis Algemeen