Archief

Werkstraf voor bedreiging en mishandeling

Een 43-jarige man krijgt een werkstraf van 150 uur voor het bedreigen en mishandelen van zijn zijn toenmalige vriendin in Naaldwijk in november en februari vorig jaar. Dat heeft de Politierechter dinsdag bepaald.

In februari pakte hij de vrouw bij haar keel en gaf hij haar een duw. In november herhaalde hij dat kunstje. Bovendien stompte hij haar op haar voorhoofd en schopte hij tegen haar been. Diezelfde maand stuurde hij bovendien een sms-bericht naar de dochter van de vrouw met de tekst 'Ik zou je moeder in de gaten houden, want binnenkort leeft zij niet meer'.

Naast de werkstraf heeft hij ook een contactverbod gekregen. Als hij zich daar niet aan houdt, moet hij voor elke overtreding één week de cel in.

In een reactie op bovenstaande berichtgeving, stelt de moeder van de 43-jarige man, dat daarin wordt voorbijgegaan aan een belangrijke oorzaak van de agressie. "Als je er achter komt, dat je kind mishandeld en seksueel misbruikt word, dan gaat elke vader toch door het lint (...) Er word altijd maar één kant van het verhaal vermeld en dat vind ik niet eerlijk", aldus diens moeder.

Categorieen:
Naaldwijk Algemeen