Archief

Hekken bij fietsbrug over Gantel bij scheepswerf

De fietsbrug over de Gantel in Monster ter hoogte van de scheepswerf blijft de komende drie jaar bestaan, maar er worden wel maatregelen getroffen om de verkeersveiligheid te verbeteren. Dat heeft de gemeente Westland gemeld aan de Raad van State, die haar onlangs had bevolen de situatie te onderzoeken.

Om de veiligheid op het scheepswerfterrein te verbeteren, wordt aan beide zijden van de brug een hek geplaatst, waardoor fietsers en bromfietsers worden verplicht af te stappen. De gemeente verwacht, dat door plaatsing van de hekken de verkeersintensiteit zal afnemen, omdat de keuze om de route over de scheepswerf te nemen op deze manier wordt ontmoedigd. "Vooral bromfietsers en elektrisch fietsverkeer zullen door deze maatregelen ervoor kiezen om uit te wijken naar de Zwartendijk", zo is de redenering.

Eind deze maand moeten de hekken er staan. Na een halfjaar wordt bekeken of de maatregelen het beoogde effect hebben. Als dat niet zo is, zal de brug volledig voor fietsers en bromfietsers worden afgesloten.

Deze brug over de Gantel is onderdeel van de fietsroute tussen de kernen Naaldwijk en Monster. Het feit, dat de brug intensief wordt gebruikt, laat zien, dat het wenselijk is om de route, bij het ontbreken van een alternatief, voorlopig toegankelijk te houden, stelt de gemeente.



Er is een alternatieve fietsroute in ontwikkeling. Deze bevindt zich in de aangrenzende projecten Waelpark, Groene Schakel en Poelzone. Voor een deel wordt deze fietsverbinding momenteel aangelegd en naar verwachting zal deze medio 2018 volledig gereed zijn, waarna de brug bij de scheepswerf wordt afgesloten voor fiets- en bromfietsverkeer.