Archief

Politici willen oplossing voor Voedselbank

De Maassluise politiek is geschrokken van de situatie waarin de plaatselijke Voedselbank zich bevindt. Dat blijkt uit een rondgang langs de fracties. De Maassluise Voedselbank heeft geen zicht op nieuwe huisvesting en tevens stagneert de aanvoer van levensmiddelen.

Corine Bronsveld van het CDA zegt de problemen te kennen; haar fractie heeft begin maart schriftelijke vragen aan het college van B en W gesteld over de situatie van de Voedselbank. "Wij maakten en maken ons zorgen." De partij roept de wethouder op om constructief mee te werken met de vrijwilligersorganisatie.

Fractievoorzitter Gerard van der Wees van de VVD vindt, dat de kwestie te lang duurt. Hij stelt, net als het CDA, dat de gemeente mee moet helpen bij het zoeken naar een toekomstbestendige huisvesting: "Hulp van de gemeente is onontbeerlijk en dit had al lang geregeld moeten zijn."

D66-fractievoorzitter Leo Eijskoot denkt, dat er nog genoeg lokalen in de stad beschikbaar zijn en heeft al ideeën voor locaties, bijvoorbeeld aan de Zwarte Zee, waar een aantal bedrijfspanden leegstaat. Verder vindt Eijskoot dat over dit onderwerp "een stevige, maar ook eerlijke discussie in de gemeenteraad op zijn plaats is".

Alle partijen betreuren het, dat de Voedselbanken nodig zijn. "Maar wij zien ook de realiteit van mensen die door omstandigheden gebruik moeten maken van de Voedselbank", aldus John Dolstra van de ChristenUnie.

De fractievoorzitters roepen dan ook burgers, winkeliers en bedrijfsleven op om de Voedselbank te steunen waar dat mogelijk is.

Categorieen:
Algemeen