Archief

Kritiek op deelname Sion aan Gay Pride

De deelname van Sion Orchids uit De Lier aan de Gay Pride in Amsterdam is niet bij iedereen met enthousiasme ontvangen. Raadslid Maxim van Ooijen van D66 Westland is teleurgesteld en vindt dat de deelname het doel van de Canal Parade voorbij schiet. "De Canal Parade is bedoeld voor emancipatie van LHBT'ers, daar doen ze nu helemaal niks aan. Het is geld verdienen".

Sion bevestigt dat zij de sierteelt willen promoten, maar zien vooral voordelen in de deelname aan de botenparade in Amsterdam. "Een mooier podium is eigenlijk niet te vinden. Zeker om een jongere doelgroep aan te spreken". Sion is nog volop bezig met de invulling van de boot, maar wil wel 'een link' maken met emancipatie.

Varend Corso Westland trok een aantal weken aan de bel, omdat grote sponsors afhaken. Het nieuws dat Sion Orchids meevaart in Amsterdam ziet de organisatie niet als directe bedreiging. "Ik heb begrepen dat er hard over nadenken om ook een boot op het Varend Corso neer te zetten. Dan zijn we allemaal tevreden", aldus bestuurslid Jan Verheij.

Categorieen:
De Lier Westland Algemeen