Archief

Samenscholingsverbod Nachtegaalstraat van kracht

Het samenscholingsverbod voor jongeren in de Nachtegaalstraat is vandaag ingegaan. Het is een van de maatregelen van burgemeester Sjaak van der Tak van Westland om een einde te maken aan hufterig gedrag van jongeren. De maatregel geldt tot zeker 30 juni, maar de burgemeester houdt al rekening met eventuele verlenging tot in oktober.

De Nachtegaalstraat in Honselersdijk was vooral tijdens de afgelopen jaarwisseling het toneel van ongeregeldheden. Er werd brand gesticht en lantaarnpalen en putdeksels moesten het door zwaar vuurwerk ontgelden. Jongeren boven de 12 jaar mogen zich vanaf nu niet meer in het speeltuintje ophouden, anders krijgen zij een boete van 65 euro per keer. Na 21.00 uur mag helemaal niemand meer in de speeltuin zijn.

Een aantal bewoners rondom de Nachtegaalstraat zijn de overlast helemaal zat. "Je wordt lastiggevallen. Je kan nergens meer heen gaan. Dan kun je van alles naar je hoofd krijgen en ze gaan gewoon door, constant op de bel drukken. Ik hoop dat ze dat spul eens een keer goed aanpakken".

Naast het samenscholingsverbod zet de gemeente jongerenwerkers en sociaal makelaars van Vitis Welzijn in om de rust terug te laten keren.