Archief

Zaterdagvoetbal: Excelsior M blijft winnen

Topklasse

Excelsior Maaslsuis won voor de derde keer op rij en bleef voor de vierde op rij ongeslagen. Door de 1-0 overwinning op Scheveningen staat Excelsior Maassluis voor de eerste keer dit seizoen boven de onderste vier plaatsen. Volgende volgt de kraker in en tegen Genemuiden. De tricolores staan elfde.

Eerste klasse B

Voor HVC'10 wordt het aftellen. De Hoekse ploeg denkt dat het na de puntendeling tegen ARC als promovendus veilig is. Op sportpark De Rondgang eindigde het duel in 1-1. HVC'10 staat op een zesde plaats.

Tweede klasse C

Lyra heeft drie kostbare punten behaald in de uitwedstrijd tegen Be Fair. De Lierse ploeg was halverwege de wedstrijd al zeker van drie punten. De ruststand van 3-0 bleek ook de einduitslag te zijn. Lyra staat op een zevende plaats met vier punten voorsprong op de eerste p/d-plaats.

Wat voor Lyra gold, is ook van toepassing op MVV'27. In de degradatiewedstrijd tegen DWO trok de Maaslandse ploeg aan het langste eind. Invaller Jessy Zwaard werd matchwinner door de enige twee treffers van de middag te scoren. MVV'27 staat nu negende met één punt voorsprong op de eerste p/d-plaats.

Westlandia behaalde één punt in de uitwedstrijd tegen Vitesse Delft. Op sportpark Tanthof Zuid bleef het 0-0. Westlandia staat op een twaalfde plaats met drie punten achterstand op de eerste veilige plaats van de ranglijst.

Derde klasse B

Nog één wedstrijd spelen en de kampioensvlag kan in de lucht voor KMD indien volgende week de uitwedstrijd tegen Honselersdijk positief wordt afgesloten en / of de opponenten meewerken. De koploper won de streekderby tegen Naaldwijk. Op sportpark De Hoge Bomen eindigde het duel in een 2-1 overwinning voor Klein Maar Dapper. Naaldwijk staat op een zesde plaats en is nog niet helemaal veilig. Voorsprong op de eerste p/d-plaats is vijf punten.



Karakteristieken



Excelsior Maassluis - Scheveningen 1-0 (1-0)

Kevin Vink



HVC'10 - ARC 1-1 (0-1)


Michael van den Bos



Be Fair - Lyrat 0-3 (0-3
)

Sander Harmsen (1) Erwin Zeestraten (2)



Vitesse Delft - Westlandia 0-0 (0-0)



MVV'27 - DWO 2-0 (0-0)

Jessy Zwaard (2)



Naaldwijk - KMD 1-2 (0-1)

Naaldwijk: Sebastiaan van den Berg

KMD: Mitch van de Wetering (p) Jesse de Waard

Bijzonderheden: Marien Looije rood (Naaldwijk)