Zaalhandbal heren: Quintus wint wederom derby

Eredivsie

Koornneef/Quintus heeft alle streekontmoetingen tegen Hellas en Hercules dit seizoen in winst omgezet. Tegen Hellas was al vier keer gewonnen en na vanavond was dit ook met Hercules het geval. In sporthal Boswijk in Den Haag werd het een doelpuntrijke wedstrijd. Onder leiding van de ervaren internationale scheidsrechters Bol en Van Eck eindigde het duel in een 32-29 overwinning voor het al veilig zijnde Quintus.

Hercules en Quintus openden gelijkwaardig, waar de thuisploeg een voorsprong nam van twee treffers (6-4 en 7-5). Hercules moest na 20 minuten toelaten dat Quintus voor de tweede keer op voorsprong kwam (9-10). Deze klap moest Hercules even verwerken. Quintus profiteerde hier gretig van en liep uit naar een 14-9 voorsprong. In de laatste zes minuten voor het rustsignaal wist Hercules de marge te verkleinen tot twee doelpunten. De ruststand was 13-15 in het voordeel van Quintus.

In de tweede helft bleef Quintus aan de goede kant van de score en het liet Hercules niet toe om dichterbij te komen. De Heulse ploeg moest drie keer toestaan dat Hercules op twee doelpunten kwam, maar na 19-17 liep Quintus zelfs uit naar een marge van vijf doelpunten verschil (20-25). Na ruim 46 minuten spelen was de tussenstand 21-25. Hercules vocht zich wederom terug tot op twee doelpunten , maar dit had te veel kracht gekost waarna Quintus in de laatste tien minuten de overwinning veilig stelde.

In de degradatiepoule zijn Quintus en Hercules veilig. Hellas moet het vege lijf zien te redden met het hoogst haalbare, namelijk de nacompetitie. Hekkensluiter Aristos ligt echter nog op de loer met een achterstand van één punt met nog twee wedstrijden te gaan.