Zaalhandbal dames: Quintus laat uitgelezen kans liggen

Eredivisie

Virto/Quintus heeft de uitgelezen mogelijkheid laten liggen om nog enige druk uit te oefenen op nummer twee in de kampioenscompetitie, Succes Schoonmaak/VOC. In een rechtstreeks duel sloten beide ploegen in de Van der Voorthal af met een gelijkspel. De wedstrijd kende voor de thuisploeg twee gezichten. In de eerste helft lukte veel en had het een marge van zes doelpunten, die bij rust door VOC teruggebracht was naar drie: 18-15. Na de doelwisseling kon de thuisploeg de goede lijn uit de eerste helft niet voortzetten. Na afloop keek coach Curescu minuten lang voor zich uit en sommige speelsters lieten de tranen de vrije loop. De kleedkamer deur bleef dan ook lang gesloten.

De wedstrijd was handballend dan niet hoogstaand, de spanning vergoedde veel. Quintus opende de tweede helft mat en was te slordig in afronden. VOC deed dit laatste wel en kwam gestaag dichterbij. De Heulse ploeg kon pas na ruim zeven minuten de eerste treffer begroeten. VOC wist bij 19-18 langszij te komen en nam zelfs een 23-21 voorsprong. Na de tweede time-out binnen een kwartier na de pauze probeerde Curescu de boel scherp te krijgen. Dit lukte wonderbaarlijk wel en bij een 25-26 achterstand kwam de thuisploeg langszij en kwam het met een prachtig schot in ondertal op voorsprong (28-27). VOC kwam in de laatste minuut toch weer op gelijke hoogte en kon zelfs enkele seconden voor tijd de winst pakken, maar een vrije kans aan de cirkel verdween voorlangs.