Archief

Westland: Blankenburgtunnel nodig voor economische groei

De gemeente Westland dringt er bij de provincie op aan om de Blankenburgtunnel onder de Nieuwe Waterweg snel te realiseren en ongelijkvloerse kruisingen in de Wippolderlaan (N211) versneld aan te leggen. Dit is volgens het college van B en W noodzakelijk voor de economische groei van Greenport Westland.

Het college schrijft dit in een brief die donderdag aan de fracties in de nieuwe Provinciale Staten is gestuurd. Uit de verkiezingsprogramma's heeft het college geconcludeerd dat veel fracties "het grote economisch belang van de Greenports in Zuid-Holland onderstrepen". Daarom wordt gevraagd in het nieuwe coalitieakkoord van de provincie de randvoorwaarden voor economische groei te creƫren.

Op het gebied van infrastructuur ziet Westland ook graag een verdubbeling van de veilingroute (N222) gerealiseerd worden, alsmede verdubbeling van de N213 (Burg. Elzenweg) inclusief het oplossen van verkeersknelpunt knooppunt Bruinsma (Burg. Elzenweg/Middel Broekweg). Verder pleit het college voor een versnelde realisatie van de Warmterotonde (het rondpompen van aard- en havenwarmte) en wordt steun gevraagd voor het verwezenlijken van de Greenport Horti Campus.

Ook vraagt Westland steun van de provincie voor het thema wonen/zorg. "Door levensloopgeschikte woningen te faciliteren, kan gemeente Westland het tekort aan deze woningen opvangen. Dit stelt Westlanders in staat om in hun eigen kern te blijven wonen, hun netwerk te behouden, en hun mantelzorg te organiseren. Dit is precies wat burgers nodig hebben om verantwoord langer zelfstandig te blijven wonen", aldus het college in de brief.

Categorieen:
Westland Algemeen