Archief

RockArt mogelijk alsnog naar Scheveningen

Popmuseum RockArt is opnieuw in gesprek met de gemeente Den Haag over een verhuizing naar Scheveningen. Als mogelijke locatie voor het museum wordt nu gekeken naar de boulevard en de Pier. Dat zegt directeur Jaap Schut.

Schut heeft al jarenlang de wens om in Scheveningen een popmuseum te openen. Nu zit hij met zijn museum RockArt in Hoek van Holland, maar hij heeft een ruimere locatie nodig.

Lange tijd was de Scheveningse haven de plek waar een 'popexperience' zou moeten komen. Projectontwikkelaar Volker Wessels zou het plan, dat zestig miljoen euro moest kosten, financieren. De gemeente Den Haag zei open te staan voor de komst van een popmuseum naar Scheveningen.

Maar het initiatief kwam niet van de grond en werd afgeblazen. "We beginnen nu weer opnieuw", zegt Schut. "Er lopen verkennende gesprekken met de gemeente over een plek op de boulevard of de Pier. Daar zijn we erg tevreden over."

Schut zegt zich nog niet bezig te houden met de financiering van het plan. "Eerst maar eens kijken of we overeenstemming kunnen krijgen over een nieuwe locatie. Daarbij zoeken we ook naar locaties buiten de regio."