Archief

Geen bodemdaling door lek in A4

Het feit dat er in het verdiepte deel van de verlengde A4 meer water 'lekt' dan verwacht, zorgt niet voor extra bodemdaling. Dit blijkt volgens het Hoogheemraadschap van Delfland uit onderzoek naar de gevolgen van de lekkage. In plaats van de verwachte 125 kubieke meter pompt Rijkswaterstaat nu dagelijks 1200 kubieke meter water naar de Nieuwe Waterweg.

Delfland heeft eind vorige week een gewijzigde vergunning ter inzage gelegd. Daaruit blijkt, dat het lek in een eerder stadium veel groter was dan waarmee rekening was gehouden. Er moest 2600 kubieke meter per dag geloosd worden. Dat is na reparaties teruggebracht tot 1200 kubieke meter.

De Algemene Waterschapspartij vroeg vorige week uit angst voor bodemdaling nog om het lek te dichten in plaats van een nieuwe vergunning af te geven. Volgens Rijkswaterstaat is dat alleen effectief door 'zeer ingrijpende en dure maatregelen' te nemen. Daarom heeft Delfland besloten om de oude vergunning te wijzigen: in plaats van het lozen van maximaal 400 kubieke meter water per dag wordt dat 1450 kubieke meter.

Categorieen:
Algemeen