Archief

Verdachten moord Edward Mink komen vrij

De vriendin van de vermoorde Edward Mink uit Den Hoorn komt vrij. Ook een vriend die was opgepakt voor de moord wordt vrijgelaten. De rechtbank vindt dat onderzoek zo lang duurt, dat er geen goede reden meer is om de verdachten vast te houden tot de uitspraak van de zitting. De vrouw en de man blijven wel verdacht in de zaak.

Op 20 maart 2014 werd bij de politie gemeld dat Mink hevig bloedend op zijn bank zat. Toen agenten aankwamen bleek de man te zijn neergeschoten in zijn hoofd en inmiddels was overleden. Zijn vrouw uit Delft en een 25-jarige Hagenaar werden vrijwel direct na de moord aangehouden. Ook werd een man opgepakt uit Den Haag. Hij was al eerder vrijgelaten, maar is nog wel verdacht in de zaak.

De vrouw werd al eerder gearresteerd, maar vervolgens vrijgelaten. Meer dan een maand geleden werd zij opnieuw aangehouden. De verdachten ontkennen elke betrokkenheid. Het moordwapen is nooit gevonden. In november heeft het Openbaar Ministerie een reconstructie van de moord gemaakt om meer duidelijkheid te krijgen over de gebeurtenissen. De rechtbank heeft eind mei meerdere dagen uitgetrokken voor de inhoudelijke behandeling van de zaak.

Categorieen:
Algemeen