Archief

Samenscholingsverbod in Nachtegaalstraat

Vanaf volgende week geldt er een samenscholingsverbod in de Nachtegaalstraat in Honselersdijk. Dit is een van de maatregelen waartoe burgemeester Van der Tak heeft besloten om een einde te maken aan voortdurend hufterig gedrag van jongeren. De maatregel geldt tot zeker 30 juni, maar Van der Tak houdt al rekening met eventuele verlenging tot in oktober.

Er heersen al langer spanningen in deze buurt, die tijdens de jongste jaarwisseling tot een climax leidden. De burgemeester was er in september en oktober al een paar keer poolshoogte gaan nemen.

Vier zogeheten meelopers tijdens de ongeregeldheden bij de afgelopen jaarwisseling wordt de wacht aangezegd. Als zij zich opnieuw misdragen, wordt hen een gebiedsverbod opgelegd.

Met een verbodsbord wordt duidelijk gemaakt, dat jongeren boven 12 jaar zich niet meer in het speeltuintje mogen ophouden, op straffe van een boete van 65 euro per keer. 's Avonds na 21.00 uur mag er helemaal niemand meer in de speeltuin zijn. Er komt extra verlichting en zonodig cameratoezicht.

Er is verder sprake van twee overlastgevende gezinnen. Woningcorporatie Vestia gaat ten aanzien van deze gezinnen voorvallen van overlast registreren. Ook komt er extra inzet van het Jongerenwerk, dat gericht zal zijn op deelname aan school, werk, sport en recreatie.

Sociaal makelaars van Vitis Welzijn gaan in gesprek met de bewoners van de Nachtegaalstraat en omliggende straten om de leefbaarheid in de buurt te verhogen.

Categorieen:
Honselersdijk Algemeen