Archief

Onderzoek naar alternatieven verkeersplan Rentmeester

De gemeente Westland gaat onderzoek doen naar de alternatieven die bewoners van appartementengebouw De Secretaris deze week hebben aangedragen, op het plan van De Rentmeester in Naaldwijk. Dat werd woensdagavond duidelijk tijdens een raadsinformatieavond. De Rentmeester is een nog te bouwen complex vlakbij winkelcentrum De Tuinen, waarvan een megasupermarkt het hoofdbestanddeel is.

Tijdens de informatieavond werd een simulatie getoond van verkeersstromen op de kruising van de Secretaris Verhoeffweg met de Simon van Slingelandtstraat. Vanuit de raad kwam kritiek, omdat is uitgegaan van een situatie op vrijdagmiddag 17.00 uur. Maar dat is niet het drukste moment van de week, werd vanuit de raad betoogd.

Er zijn verschillende ontwerpen gemaakt op de situatie. Het CDA had een rotonde berekend op de kruising. Dat is volgens onderzoeksbureau Goudappel Coffeng mogelijk, alleen moeten dan wel kabels en leidingen omgelegd worden. CDA-raadslid Van Rossum reageerde met de opmerking, dat dit in elke situatie het geval is.

Een definitief rapport over De Rentmeester wordt volgende week naar de gemeenteraad gestuurd. Daar zit ook een extra onderzoek naar de 'CDA-rotonde' bij.