Archief

Nog maar twee kandidaten voor Westlands gemeentehuis

Nog slechts twee bouwconsortia zijn in de race voor het nieuwe, tweedelige gemeentehuis van de gemeente Westland. Dat onthulde wethouder Meijer dinsdagavond in een commissievergadering van de gemeenteraad.

Omdat een Duitse bouwbedrijf zich heeft teruggetrokken uit het consortium 'Dynamisch Westland' en de overgebleven partners zo snel geen vervanger kunnen vinden, is Dynamisch Westland afgehaakt. Hoewel de naam anders deed vermoeden, was de uitgesproken Westlandse inbreng bij dit consorium het geringst.

De twee overgebleven kandidaten voor de nieuwbouw zijn Facilicom en De Groene Schakel. Facilicom omvat behalve het gelijknamige concern ook architect Kraaijvanger en bouwbedrijf Dura Vermeer. Dit consortium wil de volgende Westlandse partijen in het project betrekken: Van Mierlo Bouwgroep, Weboma en Allicon.



De Groene Schakel bestaat uit Volker Wessels Bouw en Vastgoedontwikkeling Participatie, bouwbedrijf Boele en Van Eesteren, architectenbureau Cepezed, Draaijer en Partners, PCH Integrated Facility Management & Services. De Groene Schakel wil gaan samenwerken met een aantal andere Westlandse partijen: Priva, Schwagermann en Elektravon.



Op basis van de door deze twee consortia in te dienen ontwerpen en de daaraan gekoppelde vraagprijs voor 25 jaar dienstverlening zal in de loop van dit jaar de opdracht worden gegund aan één van hen.

Categorieen:
Westland Algemeen