Archief

Zaterdagvoetbal: Honselersdijk scoort verrassend veel

Topklasse

Excelsior Maassluis is met een punt teruggekomen uit de Bollenstreek. Met een beetje meer geluk in de tweede helft hadden de tricolores drie punten gehad, maar deklat en kruising stonden succes in de weg. Aan de andere kant had tegenstander Rijnsburgse Boys in de eerste helft misschien de wedstrijd moeten beslissen. Het duel eindigde in 1-1. Excelsior Maassluis blijft hekkensluiter.

Hoofdklasse B

FC 's-Gravenzande heeft na een turbulente dag een gelijkspel gehaald tegen koploper Katwijk. Op het Julianasportpark eindigde het duel in 1-1. FC 's-Gravenzande sprokkelde weer een puntje in de strijd om degradatie te ontlopen. De fusieclub blijft hekkensluiter.

Eerste klasse B

HVC'10 heeft een mooie overwinning behaald op koploper Deltasport. De Hoekse fusieploeg won met 2-1 en revancheerde zich hiermee voor de nederlaag van vorige week tegen Forum Sport. HVC'10 loopt zo verder weg van de onderste ploegen en staat nu op een zevende plaats.

Tweede klasse C

De streekderby tussen VDL en sportclub Monster is in een gelijkspel geƫindigd. VDL moest na het 1-1 gelijkspel de koppositie weer afstaan aan BVCB en staat op een tweede plaats. Sportclub Monster kon weer een punt aan het totaal toevoegen en liep zodoende in op MVV'27 en Westlandia.

Beide streekploegen moesten in een thuiswedstrijd hun meerdere erkennen in hun opponent. Westlandia leed een 1-2 nederlaag tegen Soccer Boys. Dezelfde uitslag stond op het scorebord in Maasland bij MVV'27 tegen SVC'08. MVV'27 staat elfde, Westlandia staat op plaats twaalf en sportclub Monster is terug te vinden op plaats dertien.

Lyra behaalde een benauwde 3-2 overwinning op hekkensluiter Die Haghe. In Loosduinen won de Lierse ploeg met 3-2 en staat nu zesde op de ranglijst.

Derde klasse B

Ongekende weelde op sportpark De Strijphorst. Na 90 minuten voetbal had Honselersdijk zes keer weten te scoren tegen Ariston'80. In de onderste regionen deed Honselersdijk goede zaken door de Delftse concurrent met 6-1 te verslaan. Honselersdijk staat nu negende.

Quintus pakte eveneens drie belangrijke punten om onderin weg te blijven. Na zes duels zonder zege won de Heulse ploeg met 3-1 van nummer voorlaatst Quick Steps. Quintus is terug te vinden op plaats tien.

Naaldwijk leed na vijf overwinning op rij een nederlaag. Nummer drie van de ranglijst GDA was in Loosduinen met 1-0 te sterk. Naaldwijk zakte een plaats en staat nu vijfde.

KMD moest voor de tweede keer dit seizoen puntverlies incasseren. In de topper tegen Houtwijk kwam de koploper niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Het verschil tussen beide ploegen blijft zeven punten.

Vierde klasse B

Verburch heeft in de streekderby tegen MSV'71 laten zien dat het de voornaamste titelkandidaat is. De Poeldijkse ploeg won in Maassluis met ruim verschil van de thuisploeg. Bij Verburch bleef de teller op vijf steken en won met 5-0. Verbruch blijft koploper met drie punten voorsprong op Te Werve. MSV'71 staat zesde.

Maasdijk kwam niet in actie omdat tegenstander HDV niet genoeg spelers had. De Haagse ploeg kon maar zes spelers op de been brengen. Maasdijk blijft op plaats drie staan en heeft acht punten minder dan Verburch.