Zaalkorfbal: Valto en CKC Maassluis winnen

Eerste klasse E

Valto is hard op weg om zich te handhaven in de eerste klasse. Een prima resultaat in het debuutjaar. In de Vreeloohal ontmoette de Lierse ploeg Swift uit Middelburg. De ruststand in De Lier was 11-6 in het voordeel van de thuisploeg. Een goed geconcentreerd spelend Valto wist in de tweede helft de marge te vergroten naar zes treffers (17-11) en trok met een overwinning van 19-13 aan het langste eind. Valto kan in ieder geval niet meer rechtstreeks degraderen. Valto heeft aan een overwinning in de komende drie wedstrijden genoeg om veilig te zijn.

ODO leed de vierde nederlaag op rij. De vier punten wedstrijd tegen Fortis ging met 19-17 verloren. De Maaslandse ploeg had twee punten achterstand op de ploeg uit Vlissingen en dat verschil is nu vier punten. ODO staat op een p/d plaats en heeft een punt achterstand op Tilburg. Eén van deze twee ploegen zal op de p/d-plaats terecht komen. Op de voorlaatste speeldag staat de wedstrijd tussen Tilburg en ODO op het programma. De Maaslandse ploeg staat drie punten voor op KOAG, dat hekkensluiter is en op de laatste speeldag tegenstander is voor ODO.

Degradatie lijkt onafwendbaar voor Dijkvogels. De Maasdijkse ploeg verloor voor de achtste keer en voor de vijfde keer op rij. Dijkvogels heeft vijf punten achterstand op een veilige zesde plaats. Met nog drie speelronden te gaan, lijkt het doek al te zijn gevallen zeker gezien het feit dat volgende week koploper Achilles de tegenstander is. Toch liet Dijkvogels het kaas niet van het brood eten in de uitwedstrijd tegen GKV. Dijkvogels verloor met een doelpunt verschil: 16-15. GKV heeft vier punten achterstand op Achilles, dat volgende week zelfs kampioen kan worden.

ONDO kon het niet bolwerken tegen Achilles. De koploper won met ruim verschil van de 's-Gravenzandse ploeg. In Den Haag won Achilles met 25-17. ONDO kan zich volgende week in de uitwedstrijd tegen Vriendenschaar in Bodegraven veilig spelen.

Tweede klasse H

Voor CKC Maassluis is het aftellen voor het behalen van het kampioenschap begonnen. Nog 180 minuten spelen is de ploeg verwijderd van promotie naar de eerste klasse. In de laatste drie wedstrijden speelt CKC Maassluis nog tegen de drie onderste ploegen, waarvan twee ploegen rechtstreeks zullen degraderen en dit is nog niet beslist. Het zal geen gemakkelijke opgave worden voor de koploper.

Op wedstrijddag elf ontving CKC Maassluis in de Olympiahal Oranje Nassau/Spirit. Na de eerste helft was de stand 10-9 in het voordeel van de thuisploeg. Na de pauze liep CKC Maassluis direct uit naar een 14-9 voorsprong. Zes minuten voor tijd was de stand 17-11 waarna CKC Maassluis het wel geloofde en de tegenstander kon nog vier keer tot scoren komen. De thuisploeg won uiteindelijk met 17-15.