Zaalhandbal heren: Quintus speelt in degradatiepoule

Eredivisie

Koornneef/Quintus heeft de kampioenspoule niet gehaald. De Heulse ploege deed haar plicht en won van Hercules, maar was afhankelijk van E&O en Houten. Aangezien beide ploegen wonnen restte Quintus de degradatiepoule. Samen met de reserves van Lions, Aristos-DSS, Hercules, Swift en Hellas zal de Heulse ploeg lijfsbehoud moeten bewerkstelligen.

In Den Haag opende Quintus sterk met een 1-3 tussenstand, echter Hercules nam daarna de touwtjes in handen en leidde na een kwartier spelen met 7-5. Het verschil tussen beide ploegen liep op naar vier treffers, maar na een 13-9 voorsprong voor de thuisploeg kwam Quintus terug in de wedstrijd. Beide ploegen gingen de kleedkamers in met een kleine voorsprong voor Hercules (15-13).

Na de pauze opende Quintus sterk en na 40 minuten een 20-16 voorsprong. De verkregen voorsprong behield Quintus tot aan het eind van de wedstrijd. Hercules kwam nog terug tot twee treffers, maar verder liet Quintus de opponent niet komen en won verdiend met 27-23.

DIOS heeft na vijf nederlagen op rij eindelijk weer een punt mogen begroeten. In de Ballonhal sloten DIOS en Achilles af met 20-20. Het was de eerste wedstrijd in de vierde periode, in deze periode kan DIOS nog nacompetitie halen. DIOS had na de eerste helft nog de leiding met 11-9. Frank Snelder werd topscorer met negen treffers. Morgenmiddag weet DIOS of het met nog vijf wedstrijden te gaan al veilig is. Bij winst van hekkensluiter Atomium'61 op Gemini is dit het geval. Anders moet DIOS nog één punt halen in de resterende wedstrijden.

De reserves van Quintus vergooiden in de eerste helft al hun kansen op een goed resultaat tegen Havas. In sporthal Indische Buurt in Almere speelde de thuisploeg zonder hars en was de Heulse ploeg vanaf de eerste minuut niet bij de les. Na de eerste 30 minuten stond een 10-3 tussenstand op het scorebord. Na de pauze kwam de voorsprong voor Havas niet meer in gevaar. De thuisploeg won met 25-14. De Heulse ploeg heeft drie punten voorsprong op Gemini, dat morgenmiddag tegen hekkensluiter Atomium'61 speelt. Voor Quintus is winst voor Atomium'61 van belang.