Archief

Zaalhandbal dames: Schipluiden en Quintus winnen

Eredivisie

Virto/Quintus blijft op koers voor plaats drie in de reguliere competitie. De Heulse ploeg heeft net als DOS 22 punten, maar heeft een wedstrijd minder gespeeld. Volgende week staat het treffen tussen DOS en Quintus op het programma. Bij winst lijkt de derde plaats voor Quintus zeker. In de Van der Voorthal won Quintus de zesde thuiswedstrijd, alleen van landskampioen Dalfsen werd verloren. Vlug en Lenig werd met 26-22 verslagen, De Geleense ploeg is nog volop in de race voor de laatste twee tickets in de kampioenspoule. Volgende week treft Quintus een wisselvallig spelend DOS, dat met de hakken over de sloot won bij hekkensluiter DSS. De ploeg uit Emmer Compascuum verloor door transfers twee speelsters in de winterperiode en lijkt daardoor verzwakt in de breedte van de selectie. Quintus heeft dus kansen in het hoge Noorden.

Eerste divisie

Het worden nog vijf zware wedstrijden voor WPK/Westlandia. De Naaldwijkse ploeg moet in deze wedstrijden handhaving bewerkstelligen. De achterstand op de eerste veilige plaats bedraagt zes punten. De reserves van SEW verrasten met een overwinning op Bentelo terwijl Westlandia nipt een nederlaag leed tegen PSV:31-30. In Eindhoven kon Westlandia goed meekomen met de opponent. Beide ploegen hadden last van inconsequente arbiters, dat leidde tot onbegrip bij beide teams. De Naaldwijkse ploeg wist de tactiek goed uit te voeren, bleef gedisciplineerd spelen en creëerde voldoende kansen en wist deze ook te benutten. Het vertrouwen bij Westlandia is er wel, echter de resultaten vallen tegen. Bij Westlandia speelden Rebecca Zwaans en Ilse Koning een hele sterke wedstrijd. Volgende week ontvangt Westlandia in eigen hal hekkensluiter Nieuwegein. Een week later gaat de ploeg op bezoek bij de reserves van SEW. Saillant detail is dat Westlandia na deze ontmoeting gedegradeerd kan zijn.

Voor Veneco/VELO worden het nog vijf zware wedstrijden of minder indien de ploeg zich eerder veilig weet et spelen. De voorsprong van VELO op de eerste degradatieplaats (Westlandia) bedraagt zeven punten. In sporthal 't Hoge Vonder in Deurningen was de Wateringse ploeg niet opgewassen tegen DSVD, dat in de achtste finale van het bekertoernooi tegenstander is van Virto/Quintus. VELO kon in de openingsfase nog meekomen met de opponent, maar na de 5-3 tussenstand liep DSVD langzaam uit. De thuisploeg leidde halverwege de wedstrijd met 15-6. Na de pauze lieten beide ploegen leuk handbal zien. DSVD behield gemakkelijk de voorsprong en won met 28-18.

Tweede divisie B

Aan de zevende thuiswedstrijd heeft Verburch een punt overgehouden. Met een beetje meer geluk was het één punt meer geweest, echter de thuisploeg kon een voorsprong van zes doelpunten niet behouden en moest uiteindelijk genoegen nemen met een gelijkspel. MHV'81 had eerste wedstrijd ruim gewonnen (23-16), maar had het dus zeer moeilijk tegen een gegroeid Verburch. De thuisploeg leidde halverwege met 12-9. Tot een kwartier voor tijd leek alles op rolletjes te gaan voor Verburch, maar moest genoegen nemen met een 20-20 eindstand. Voor e Poeldijkse ploeg is weer een punt in de strijd om lijfsbehoud.

Hoofdklasse D

De streekderby in de Postkogekohal tussen Schipluiden en de reserves van WPK/Westlandia is gewonnen door de thuisploeg. Het was een lastige wedstrijd voor de koploper. Westlandia heeft de punten hard nodig in de onderste regionen. De Naaldwijkse ploeg speelde met vijf basisspeelsters en vijf A-junioren. Schipluiden vond een sterk keepende Danja Buis op haar weg. De ruststand in Schipluiden was 8-7 in het voordeel van de thuisploeg. Schipluiden trok in de tweede helft de wedstrijd naar zich toe en won met 18-14.