Archief

Vragen over feesten in buitengebied

De gemeenteraadsfractie van Progressief Westland zit met vragen over commerciƫle feesten die gehouden worden op locaties die daar van oorsprong niet voor bestemd zijn. Dit geldt met name voor Solex Tours (De Tuinderij) in De Lier en de Olsthoorn Ranch in Naaldwijk.

Zijn deze evenementen geen oneerlijke concurrentie voor de reguliere horeca, die moeilijke tijden doormaakt?, is een van de vragen die Progressief Westland komende donderdag in een commissievergadering gaat stellen aan burgemeester Van der Tak. De vragen zijn al gepubliceerd op de website van de gemeente.



Solex Tours heeft volgens de partij na de verhuizing naar het buitengebied van De Lier een (beperkte) horecavergunning gekregen om bezoekers van een drankje te kunnen voorzien. Echter, door dochteronderneming De Tuinderij worden al enkele jaren optredens georganiseerd in de bij het bedrijf gelegen kas. Progressief Westland vraagt zich af, of deze optredens passen binnen de horecavergunning van Solextours.

De Olsthoorn Ranch is regelmatig in het nieuws met benefietbijeenkomsten voor diverse goede doelen. Progressief Westland zegt hier veel waardering voor te hebben. Aanleiding om nu aan de bel te trekken, vormen drie feestavonden onder de titel Cowboys & Indianen, die deze zaterdag en eind volgende week in de ranch worden gehouden.



Zijn voor deze evenementen vergunningen afgegeven aan de organisator?, wil de partij weten. Als het antwoord bevestigend is, vraagt de fractie zich af of deze dan niet thuishoren op de evenementenkalender. "Zo nee, heeft de Olsthoorn Ranch een horecavergunning?", is de volgende vraag.