Archief

Terrassentax Westland van de baan

De terrassentax in Westland is van de baan. Het college van B en W heeft besloten het beleid om huur te berekenen voor het gebruik van de openbare ruimte ten behoeve van terrassen, met terugwerkende kracht per 21 december 2014 stop te zetten. Om een heldere lijn aan te houden, is besloten ook voor 2014 geen huur te heffen en reeds betaalde huur terug te betalen.

Dit schrijft het college in antwoord op vragen van de fractie van GemeenteBelang Westland. Die had zich verbaasd over de rekeningen die sommige horecabedrijven hadden gehad, omdat in het collegeprogramma staat dat er in deze collegeperiode geen nieuwe belastingen zouden worden ingevoerd.

Volgens het college was het afsluiten van de huurovereenkomsten een direct gevolg van een besluit uit 2012, dus van voor de vorming van het huidige college. Maar het beleid wordt stopgezet, omdat de geringe opbrengsten niet in verhouding staan tot de inspanningen om de huur te heffen. Ook aspecten als deregulering, ontwikkelingen richting een horecaplein en het feit dat de (openbare) gronden door desbetreffende ondernemers worden schoongehouden, hebben een rol gespeeld in het nu genomen besluit, aldus het college.

Categorieen:
Westland Algemeen