Archief

Sloop gebouwen Gardien en Biersteker begonnen

De sloop van de afgebrande bedrijfspanden van Biersteker Dak-, Gevel en Bouwtechniek en Joop Gardien Intools aan de Slotenmakerstraat in Naaldwijk is vrijdag begonnen. De werkzaamheden duren naar verwachting ongeveer vier weken.

Het pand van Gardien wordt in zijn geheel gesloopt, dat van Biersteker voor in ieder geval 90 procent. Alleen een klein deel van de stalen constructie aan de voorzijde blijft vooralsnog staan. "Tijdens de sloop zal worden bepaald of dit kan blijven staan of dat ook dit zal moeten worden gedemonteerd", aldus Giel Biersteker.

De panden werden op 1 januari van dit jaar verwoest door een grote brand. Die werd veroorzaakt door vuurwerkresten in een container, zo werd later bekend. Biersteker laat weten dat er plannen zijn voor nieuwbouw. De bedrijven zijn in gesprek met de gemeente om op een zo kort mogelijke termijn weer te kunnen gaan bouwen.

Momenteel zijn de bedrijven van Biersteker en Gardien tijdelijk gevestigd in het voormalige pand van Arend Sosef aan de Stationsweg in Honselersdijk.