Archief

PW: zorgen over huurverhogingen

De fractie van Progressief Westland (PW) maakt zich zorgen over de huurverhogingen die de woningcorporaties opleggen. Dit jaar mag de huur per 1 juli, afhankelijk van het gezinsinkomen, met maximaal 5 procent omhoog en veel corporaties lijken het maximale er ook uit te willen halen. PW wil van het college van B en W weten of dat ook in Westland gebeurt.



Omdat na het leegkomen van woningen de eigenaar aan nieuwe bewoners de maximaal toelaatbare huur mag vragen, worden die geconfronteerd met huren die honderden euro's hoger liggen dan precies dezelfde woningen, aldus PW. Bovendien wordt het aantal woningen in de laagste huurklasse steeds kleiner. B en W wordt gevraagd of die dat een goede ontwikkeling vindt en als dat niet zo is, hoe het college die opvatting dan gaat uitdragen.



De basishuurverhoging is dit jaar maximaal 2,5 procent en geldt voor gezinsinkomens tot 34.229 euro. Tussen 34.229 en 43.786 mag daar een half procent bij (dus 3 procent) en voor inkomens boven 43.786 is de maximale huurverhoging 5 procent. Deze percentages gelden voor huizen met een huur op 1 januari van maximaal 710,68 euro.

Categorieen:
Westland Algemeen