Archief

CDA: Wat zijn gevolgen van Dijkpolder

Het CDA in Maassluis wil van het college van B en W weten wat de gevolgen zijn van de komst van de nieuwe woonwijk Dijkpolder voor de ontsluiting van de stad richting de A20. Dit naar aanleiding van een raadsinformatiebrief die in de gemeente Midden-Delfland is verzonden.

In de brief worden de belangrijkste punten uit het rapport 'Verkeersafwikkeling aansluitingen 6 en 7 A20' besproken. Daarin wordt onder meer gesteld dat vooral het verkeer in Maasland problemen gaat ondervinden door de ontwikkeling van de Dijkpolder en de komst van de Blankenburgtunnel. De fractie is benieuwd of de uitkomsten van het rapport overeenkomen met onderzoeken die voor Maassluis zijn uitgevoerd.

In het rapport worden ook oplossingen voor de te verwachten problemen genoemd. Voor Maassluis zijn er twee van belang, namelijk die van een extra aansluiting op de A20 bij de Dijkpolder en het zorgen dat verkeer via alternatieve routes naar de bestaande afritten wordt geleid. Het CDA is benieuwd naar de consequenties van beide oplossingen voor Maassluis en welke insteek het college kiest.